Jak przyjmować witaminę C
Re: Jak przyjmować witaminę C
Ja osobiście kupuje liofilizowane owoce takie jak (aronia, czarny bez, rokitnik, dzika róża itp.) jest to drobny proszek czasami z grudkami więc przed mieszaniem tłukę w moździerzu, do kupienia w sklepach internetowych. Ważne aby dopuszczone były one do spożycia (występują też wersję do kosmetyków te odradzam). Zgodnie z zaleceniami BOW im więcej różnych bioflawanoidów tym lepiej, pamiętaj o dobrym stosunku antocyjanów do reszty składników.
Re: Jak przyjmować witaminę C
@wicher - niezły pomysł z tymi liofilizowanymi owocami. Dzięki.
Czy możesz zarekomendować jakieś źródło? Jaki powinien być stosunek antocyjanów do reszty składników?
pozdrawiam
Czy możesz zarekomendować jakieś źródło? Jaki powinien być stosunek antocyjanów do reszty składników?
pozdrawiam
Re: Jak przyjmować witaminę C
Ja kupuję firmy Premium Rosa, mają sklep internetowy. Możesz też poszukać u innych, pewnie jak będę odnawiał zapasy do przygotowania witaminy poszukam.
zacytuję dwa wpisy BOW w nich masz odpowiedź.
"W każdych 10 ml mojej wit C jest 1500 mg wit C, 550 mg flawonoidów w tym około 150 mg antocyjanów, 400 mg lizyny, 200 mg proliny, 200 mg metioniny a także odrobina miodu i woda po osmozie. Miód jest konieczny by nie doszło do uszkodzeń przez insulinę.
Jeżeli ktoś się postara to taki preparat może zrobić samodzielnie bo nie ma w tym nic trudnego. Przy okazji jest taka kożyść że preparat taki pomaga organizmowi bardzo ograniczyć występowanie końcowych produktów glikacji białek AGE, które stanowią niemałe obciążenie."
"Jak robię witaminę C?
Naturalna witamina C z aceroli plus 11 ekstraktów roślinnych w tym acerola, cytrusy, acai, borówka czarna, aronia, malina, truskawka i kilka innych.
Na 1500 mg wit C 400 mg flawonoidów w tym resweratrol oraz 150 mg antocyjanów."
Nie wiem do końca o co chodzi z tym uszkodzeniem przez insulinę i dlaczego miód, w tym temacie prosimy o wypowiedź BOW?
zacytuję dwa wpisy BOW w nich masz odpowiedź.
"W każdych 10 ml mojej wit C jest 1500 mg wit C, 550 mg flawonoidów w tym około 150 mg antocyjanów, 400 mg lizyny, 200 mg proliny, 200 mg metioniny a także odrobina miodu i woda po osmozie. Miód jest konieczny by nie doszło do uszkodzeń przez insulinę.
Jeżeli ktoś się postara to taki preparat może zrobić samodzielnie bo nie ma w tym nic trudnego. Przy okazji jest taka kożyść że preparat taki pomaga organizmowi bardzo ograniczyć występowanie końcowych produktów glikacji białek AGE, które stanowią niemałe obciążenie."
"Jak robię witaminę C?
Naturalna witamina C z aceroli plus 11 ekstraktów roślinnych w tym acerola, cytrusy, acai, borówka czarna, aronia, malina, truskawka i kilka innych.
Na 1500 mg wit C 400 mg flawonoidów w tym resweratrol oraz 150 mg antocyjanów."
Nie wiem do końca o co chodzi z tym uszkodzeniem przez insulinę i dlaczego miód, w tym temacie prosimy o wypowiedź BOW?
Re: Jak przyjmować witaminę C
Dziękuję za wskazówki. Premium Rosa ma dobre ceny na liofilizaty.
Temat się, jak widać, trochę komplikuje. Z tym miodem - to faktycznie zagadka.
pozdrawiam
Temat się, jak widać, trochę komplikuje. Z tym miodem - to faktycznie zagadka.
pozdrawiam
Re: Jak przyjmować witaminę C
z miodem chodzi zapewne o insulinę.
Lekarze przepisują leki o, których mało wiedzą, na choroby o których jeszcze mniej wiedzą- ludziom, o których NIC nie wiedzą !
Re: Jak przyjmować witaminę C
Kiszka - a napisz coś więcej tak dla słabszych, proszę?
Miód->cukier spowoduje wyrzut insuliny
Jaki to ma związek z przyswajaniem wit.C?
Miód->cukier spowoduje wyrzut insuliny
Jaki to ma związek z przyswajaniem wit.C?
Re: Jak przyjmować witaminę C
cyt.Bow!
"Miód niezbędny jest do tego by nie nastąpił zbyt głęboki spadek poziomu glukozy.
Po prostu dla organizmu wit C jak i cukier -są identyczne i gdy dostarczysz wit C, to organizm nakazuje trzustce wydzielanie insuliny, a kiedy zabraknie glukozy to następuje zbyt duży spadek jej poziomu co również nie jest wskazane.
...odpowiedni miód ma jeszcze inne korzystne składniki oraz cukry, które metabolizowane są przez kilka godzin a nie kilkanaście minut..."
"Miód niezbędny jest do tego by nie nastąpił zbyt głęboki spadek poziomu glukozy.
Po prostu dla organizmu wit C jak i cukier -są identyczne i gdy dostarczysz wit C, to organizm nakazuje trzustce wydzielanie insuliny, a kiedy zabraknie glukozy to następuje zbyt duży spadek jej poziomu co również nie jest wskazane.
...odpowiedni miód ma jeszcze inne korzystne składniki oraz cukry, które metabolizowane są przez kilka godzin a nie kilkanaście minut..."
Re: Jak przyjmować witaminę C
Mity o toksyczności witaminy C.
https://youtu.be/Cl3jBViOIKU
https://youtu.be/Cl3jBViOIKU
"W końcu wszystko będzie dobrze. Jeżeli nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec."
Re: Jak przyjmować witaminę C
Aloo
A ja obecnie jestem na etapie testowania soku z dzikiej róży:
https://polskarozasklep.pl/pl/p/Roza-BO ... amina-C/37
jak dla mnie ma idealny smak. Ph około 6. Chciałem też sprawdzić poziom C ale,cena 250+VAT przychamowała nieco moją ciekawość.
Pozdr.
G.
A ja obecnie jestem na etapie testowania soku z dzikiej róży:
https://polskarozasklep.pl/pl/p/Roza-BO ... amina-C/37
jak dla mnie ma idealny smak. Ph około 6. Chciałem też sprawdzić poziom C ale,cena 250+VAT przychamowała nieco moją ciekawość.
Pozdr.
G.
Re: Jak przyjmować witaminę C
Fajny sok dzika róża i aronia to skarby !
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 59 gości