Cała prawda o oleju kokosowym

Awatar użytkownika
Bow1
Specjalista
Posty: 133
Rejestracja: 30 kwie 2016, 3:14
Lokalizacja: Jezioro Dadaj

Cała prawda o oleju kokosowym

Postautor: Bow1 » 03 paź 2016, 22:33

Już w poprzednich tematach pisałem o składzie oleju kokosowego więc tym razem pominę informacje ogólne.
Olej kokosowy to doskonały tłuszcz mający wiele zalet tych znanych i tych, które dopiero poznamy.
Pozwolę sobie przytoczyć kilka z nich.
1. Poprawa procesów trawiennych oraz wchłaniania substancji odżywczych w tym wapnia i magnezu. Lepiej się wchłaniają witaminy z grupy B, witaminy A,D,E i K, beta karoten i aminokwasy.
2. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe wchłaniane są drogą układu wrotnego wprost do wątroby z pominięciem reestryfikacji w komórkach jelitowych. Są doskonałe dla osób mających problemy z trawieniem tłuszczy czyli przy niedoczynności trzustki, jelita cienkiego lub przy niedoborze żółci.
3. Olej ten mogą spożywać niemowlęta gdyż do jego trawienia nie potrzebna jest lipaza trzustkowa, której niemowlęta jeszcze nie mają.
4. Zmniejszenie ryzyka chorób układu krążenia.
5. Poprawa pracy mózgu ponieważ jest źródłem ketonów które stanowią zastępczy pokarm dla mózgu.
6. Poprawa funkcji układu odpornościowego. Kwas kaprylowy i kaprynowy są przekształcane do specyficznych przeciwciał, które wzmacniają siły obronne organizmu. Olej kokosowy przyspiesza procesy trawienne dzięki czemu przyspiesza zdrowienie, gojenie się ran oraz odbudowę komórek.
7. Aktywność przeciwdrobnoustrojowa.
8. Działanie przeciwnowotworowe dzięki ketonom których komórki rakowe nie wykorzystują jako źródła energii natomiast zdrowe komórki podczas braku glukozy wykorzystują ketony jako paliwo dla mitochondriów.
9. Leczy insulinooporność
10. Przeciwdziała próchnicy zębów.
11. Wzmacnianie włosów.
12. Wzmacnianie kości gdyż poprawia wchłanianie substancji odżywczych.
13. Pielęgnuje skórę poprzez nawilżanie i ochronę komórek skóry przed wolnymi rodnikami. Pomaga w złuszczaniu się martwych komórek.
14. Helikobacter pylori pozbędziesz się dzięki olejowi kokosowemu. Nie musisz stosować antybiotyków.

Czy to wszystkie jego zalety?
Z pewnością nie ale temat ten dotyczy zupełnie innych zagadnień.
Wartości odżywcze i lecznicze oleju kokosowego nie podlegają dyskusji i chyba już nikt w to nie wątpi.
Problem polega na jego dostępności, tak dostępności ponieważ to coś co nazywane jest olejem kokosowym często nim nie jest.
Azjaci produkują ogromne ilości oleju kokosowego jednak w Azji olej ten również jest bardzo ceniony a jeszcze bardziej cenione są wyizolowane z niego średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe.
Do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (Medium Chain Fatty Acids - MCFA) zalicza się kwasy tłuszczowe zawierające od 6 do 12 atomów węgla w łańcuchu. Najpopularniejszymi przedstawicielami zaliczanymi do tej grupy są kwasy: kapronowy (C6), kaprylowy (C8), kaprynowy (C10) i laurynowy (C12).
Azjaci więc ekstrahują z oleju kokosowego interesujące ich kwasy tłuszczowe a resztki pełne rozpuszczalników ekstrakcyjnych i innych śmieci deodoryzują, wybielają, aromatyzują, wlewają w beczki i wysyłają np do Polski. Tu ktoś wlewa to coś do słoików, nakleja etykiety i sprzedaje jako olej kokosowy.
W tzw olejach kokosowych są resztki poekstrakcyjne, rozpuszczalniki, smalec, olej palmowy i wiele innych dodatków "uszlachetniających".
https://www.youtube.com/watch?v=ONSxqQBomCg
Kiedy zorientowałem się jakiej jakości oleje kokosowe sprzedawane są w naszym kraju postanowiłem wyprodukować je dla siebie, rodziny i przyjaciół. Chciałem uzyskać najwyższej jakości olej kokosowy, z najświeższego surowca, bez absolutnie żadnych dodatków. Nie było łatwo na początku gdyż ciężko jest o dobry surowiec ale ten problem rozwiązałem. Kolejną przeszkodą było takie urządzenie, które może tłoczyć olej kokosowy bez jego nadmiernego podgrzewania.
Sprowadziłem odpowiednie urządzenie a po 10 dniach nauczyłem się je obsługiwać :D i wreszcie jest doskonały olej kokosowy.
Nasz produkt nazywa się Olej Kokosowy Diamonds bo przypomina mi diamenty zatopione w masie perłowej.

Nasz cel to produkcja doskonałej, zdrowej i optymalnej żywności. Żywności, która nie tylko nie jest szkodliwa ale jest lekiem.
Już w pierwszej dekadzie listopada ruszy oficjalna sprzedaż naszych produktów w tym Oleju Kokosowego Diamonds.
Pozdrawiam.
Dobrze się bawię.
uparty69
Posty: 38
Rejestracja: 15 gru 2016, 19:52

Re: Cała prawda o oleju kokosowym

Postautor: uparty69 » 13 cze 2017, 16:15

W jakim sklepie można kupić ten olej kokosowy o którym piszesz proszę o informację.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 35
Rejestracja: 29 kwie 2016, 22:22
Kontaktowanie:

Re: Cała prawda o oleju kokosowym

Postautor: admin » 13 cze 2017, 16:26

Awatar użytkownika
Fitoro
Posty: 207
Rejestracja: 02 wrz 2016, 8:11

Re: Cała prawda o oleju kokosowym

Postautor: Fitoro » 24 cze 2017, 21:22

no właśnie, ostatnio sam się natknąłem na artykuły w internetach jakoby OK był jednak ZŁY i niezdrowy ;)

Czy olej kokosowy jest szkodliwy? Konspiracja American Heart Association

Słowem wstępu
W zeszły weekend news wyprodukowany przez American Heart Association, jakoby olej kokosowy był szkodliwy dla serca i niezdrowy, zawirusował internet. Świat zwariował, a wiadomość pojawiała się w social-mediach tak często, że zaczęłam myśleć, że niedługo wyskoczy przede mną z lodówki albo zza winkla. Słusznie zresztą, bo temat zaiste jest ważny i niepokojący.

No to przypominam, że American Heart Association (AHA) jest tą samą organizacją, która latami mówiła, że ofiary ataku serca mogą jeść nielimitowaną ilość przetworzonego cukru i syntetycznych (rako- i chorobotwórczych przecież) słodzików tak długo, jak długo nie będą konsumować ani grama tłuszczu ( AHA wycofała się ze stanowiska, choć dalej pisze o „dopuszczalnym spożyciu” przetworzonego cukru). AHA uznała wtedy wszystkie tłuszcze za absolutnie niezdrowe (wliczając w to dobry roślinny tłuszcz jak ten z awokado i orzechów, nasion i pestek). To chore o tyle, że układ nerwowy bez grama tłuszczu przestaje działać, a oni wiedzą o tym doskonale.

W kontekście tego trudno mi traktować ich inaczej niż maszynkę systemu, który nie chce Twojego ani mojego zdrowia

No ale wejdźmy w to głębiej
AHA wypowiedziała olejowi kokosowemu wojnę. Jaki jest powód? Miliony ludzi dzięki żywności takiej jak olej kokosowy unika medykamentów od wielkich farmaceutycznych korporacji, które ładują w Americam Heart Association kasę (sponsoruje ich między innymi farmaceutyczny gigant Bayer, ale też (sic!) sieć fastfoodów subway i płatki cheerios – samo zdrowie).

Olej kokosowy, znany z super prozdrowotnych właściwości, właściwie wszedł już do mainstreamu i kupisz go nawet w osiedlowym sklepie. Olej kokosowy wypiera powoli rafinowane, tanie oleje w kuchni i zastępuje sztuczne kosmetyki.

Nie jest to na rękę tym, którzy zarabiają na chorobach.

Czy propaganda AHA zadziała?
Trudno powiedzieć. Ludzie szukający kontry i odpowiedzi, stoją w opozycji do tych, którzy na ślepo udostępniają artykuł o rzekomo niezdrowym oleju kokosowym.

Niesmak zostanie na pewno.

A teraz przejdźmy do szczegółów
Do szczegółów potwierdzanych przez holistycznych lekarzy, przez naukowców, liczne badania i przede wszystkim doświadczenie.

Co to są tłuszcze nasycone?
To co wyobrażamy sobie jako tłuszcz jest tylko niewielką częścią całego pojęcia. Trójglicerydy, bo o nie się rozchodzi, oznaczają 3 kwasy tłuszczowe przyczepione do szkieletu glicerolu. Te kwasy mogą być jednonienasycone, wielonienasycone lub nasycone. Z jakiegoś powodu tylko kwasy nasycone są szkodliwe według ogólnie przyjętego dyskursu.

Jest to jednak kwestia o tyle sporna, że znajdują się one między innymi w mleku matki i w wielu pokarmach, które jedzą ludzie i zwierzęta i które – nieprzetworzone – nie są szkodliwe.

Kiedy więc nasycone tłuszcze stały się dla nas szkodliwe?
W połowie XX wieku, dochtore zaczęli zwracać uwagę na blaszki miażdżycowe w tętnicach serca. Zauważyli, że znajduje się w nich cholesterol, który to pochodzi od produktów odzwierzęcych.

Cholesterol znalazł się w miejscu zbrodni i został oskarżony bez procesu.

Właściwie… Proces się odbył, bazując na wybiórczych danych z badań doktora Ancela Keys. Ameryka wraz z fałszywymi badaniami wprowadziła do diety ludzi duże ilości cukru, przetworzonych ziaren, produktów niskotłuszczowych etc. co wpłynęło na zdrowie wielu ludzi.


Co w końcu z tym tłuszczem nasyconym?
W 2010 roku w badaniu opublikowanym w American Journal of Nutrition – największym magazynie naukowym dotyczącym żywienia na świecie – przebadano wpływ tłuszczu nasyconego na choroby serca. Przebadano pół miliona ludzi. Konkluzja była jednoznaczna – tłuszcze nasycone nie powodują miażdżycy.

W 2015 roku opublikowano badanie mówiące, że tłuszcz nasycony pochodzący z ryb, roślin i nabiału nie przyczynia się do chorób serca.

Niewiele później, bo w roku 2016, w tym samym magazynie ukazało się jeszcze większe badanie mówiące, że dobry nasycony tłuszcz obniża ryzyko chorób serca!

Oto co autorzy tekstu piszą o badaniu:

„Powinno zostać potwierdzonym i powszechnie przyjętym, że wiele chorobotwórczych komponentów diety zawierających kwasy tłuszczowe nasycone ma wpływ na choroby serca – są to jednak nie same kwasy tłuszczowe a – na przykład – rafinowane węglowodany w wyrobach cukierniczych i sól w przetworzonej żywności.”

Co z cholesterolem?
Obecne stanowisko AHA mówi, że tłuszcze nasycone podnoszą „zły” cholesterol (LDL) powodujący zwężenie tętnic.

Udowodniono jednak, że nie ma czegoś takiego jak zły cholesterol, a LDL sam z siebie nie powoduje chorób serca.

Dlaczego zwierzęta miałyby produkować LDL? By powodować ataki serca u innych zwierząt? Niedorzeczne.

LDL ma wiele funkcji, których większości nauka jeszcze nie jest w stanie wyjaśnić. LDL dostarcza składników odżywczych całemu ciału, jest anty-zapalny i anty-oksydacyjny, a także wspiera układ immunologiczny

I właśnie dlatego, że wspiera układ immunologiczny, jest widoczny w tętnicach w przypadku miażdżycy – to działanie autoimmunologiczne.

Więcej pisałam o tym i o oleju kokosowym tutaj.

Kiedy mowa o LDL, rozmiar ma znaczenie
Małe, gęste cząstki LDL rosnąc są skorelowane z podwyższonym ryzykiem chorób serca.

Obecne badania mierzą LDL całościowo, co jest zupełnie nieistotne. Liczy się stosunek LDL do HDL (tzw. dobry cholesterol), im większy jest stosunek cząsteczek HDL do LDL tym lepiej. Nauka jest w tej kwestii nieugięta.

Tak naprawdę tylko utleniony cholesterol jest szkodliwy!
Niestety, wielu kardiologów ominęło chyba ten wykład.

Moje doświadczenie
Nie wiem jak mogłam wcześniej żyć bez trójglicerydów o średniej długości łańcucha, czyli bez oleju kokosowego. Jest doskonały dla zdrowia jamy ustnej, świetny do stosowania jako składnik produktów higienicznych i kosmetycznych, pomaga osobom z chorą tarczycą (co potwierdzają badania) i och… Mogłabym się tak rozwodzić i rozwodzić


http://www.pepsieliot.com/czy-olej-koko ... sociation/
Fitoro---> (kiszka z davidicke.pl) :D

Lekarze przepisują leki o, których mało wiedzą, na choroby o których jeszcze mniej wiedzą- ludziom, o których NIC nie wiedzą !
Awatar użytkownika
Fitoro
Posty: 207
Rejestracja: 02 wrz 2016, 8:11

Re: Cała prawda o oleju kokosowym

Postautor: Fitoro » 24 cze 2017, 21:25

13 zadziwiających właściwości leczniczych oleju kokosowego
Czasami zastanawia mnie, jak mogłam kiedyś żyć bez trójglicerydów o średniej długości łańcucha, czyli bez podstawowego tłuszczu zawartego w oleju kokosowym?

I tu nie chodzi o to, że poszukiwałam dobrych tłuszczów nasyconych. Nieee, bo żaden witarianin na 811 nie podnieca się tłuszczami, ale po prostu wybieram dla Możnych i dla siebie, najlepszą żywność.

Żywność musi nas leczyć.

Zaś olej kokosowy, to żywność, która uzdrawia
Coś tam się już kotłuje w temacie, ale nadal to jest pestka w porównaniu z tym na jakie owacje zasługuje olej kokosowy. Oczywiście surowy, czyli tłoczony na zimno i organiczny.


Podam dzisiaj 13 bardzo dziwnych powodów ( jest to tylko fragment), dla których olej kokosowy powinien znaleźć się w każdej kuchni, apteczce i łazience.

1
Spalanie tłuszczu
Pomimo tego, że może wyda Ci się to irracjonalne, właśnie ten tłuszcz nasycony przyspiesza utratę tłuszczu midsection (czyli tego najbardziej niebezpiecznego rodzaju, który siedzi pomiędzy narządami wewnętrznymi)).

Wyniki badań dowodzą, że zaledwie 2 łyżki stołowe dziennie, czyli 30 ml zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet jest w stanie zredukować tłuszcz z brzucha w ciągu 1 do 3 miesięcy. No nie wiem, nie wiem, ale skoro badacze tak twierdzą?

2
Poprawa funkcji poznawczej mózgu
Słynne badanie opublikowane w 2006 roku w czasopiśmie Neurobiology of Aging, wykazało, że podawanie trójglicerydów o średniej długości łańcucha, czyli MCT (najbardziej obficie występujących w oleju kokosowym) dwudziestu pacjentom z chorobą Alzheimera, lub zaburzeniami poznawczymi, oraz pamięci zaowocowało wzrostem ketonów w ciele, oraz znaczną i wymierną poprawą w ciągu zaledwie 90 minut po zabiegu.

Do tego rzecz miała miejsce już po pojedynczej dawce w wysokości 40ml, czyli trochę ponad dwie i pół łyżki stołowej (sic!).

Nie po miesiącu?
Czy chociażby po tygodniu faszerowania się MCT? Do tego zaledwie jedna dawka oleju może spowodować niemal natychmiastową poprawę zdolności poznawczych u osób cierpiących na tak poważne upośledzenia tych funkcji, jak chorzy na Alzheimera?

A skądże to, jakże to, czemu tak gna?
A co to to, co to to, kto to tak pcha?

Wyjaśnienie znajduje się zarówno w indywidualnych potrzebach metabolizmu mózgu, jak i w konfiguracji samego MCT. W mózgu chorej osoby nie dzieje się najlepiej, brakuje paliwa, czyli mamy do czynienia z głodem glukozy z powodu insulinooporności i niewystarczającego metabolizmu (hipometabolizmu). W takim wypadku struktury i funkcje mózgu są zagrożone.

Ketony zapewniają bardzo potrzebne alternatywne dla glukozy, źródło paliwa dla mózgu, co skutkuje niemal natychmiastową poprawą funkcji poznawczych.

3
Eliminacja yyy … wszy
Robi się spray razem z anyżem. Olej kokosowy okazał się lepszy w tępieniu wszy od permetryny insektycydowej (0,43%)

4
Gojenie się ran
Olej kokosowy był używany do leczenia ran od niepamiętnych czasów.

Są trzy powody, dlaczego olej kokosowy się do tego świetnie nadaje:
Primo, ma zdolność do przyspieszania ponownej epitelializacji.
Secundo, poprawia antyoksydacyjne działanie enzymów.
Tertio, stymuluje mocniejsze sieciowanie kolagenu w naprawianej tkance.

Olej kokosowy działa również synergistycznie z tradycyjnymi zabiegami, takimi jak srebro sulphadizine, czyli sól srebrowa, przyspieszając gojenie się oparzeń, owrzodzeń i odleżyn.

5
Alternatywa dla NSAIDs, z ang. non-steroidal anti-inflammatory drugs, czyli niesteroidowych leków przeciwzapalnych
Wykazano, że olej kokosowy ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe i redukujące gorączkę

6
Działanie przeciw wrzodowe
Co ciekawe, wykazano, że mleko kokosowe (zawiera składniki oleju kokosowego) jest tak samo skuteczne, jak konwencjonalny lek sukralfat z grupy NLPZ (niesteroidowych leków przeciwzapalnych), podawany, jako środek przeciw wrzodowy

7
Działanie przeciwgrzybicze
W 2004 roku przeprowadzono badanie na pięćdziesięciu dwóch izolatach Candidy, narażając je na działanie oleju kokosowego.

Stwierdzono, co zadziwiające, że najgorsza forma grzyba, Candida albicans miała najwyższą wrażliwość!

Badacze podsumowali: – olej kokosowy koniecznie powinien być stosowany przy leczeniu infekcji grzybiczych w związku z nowymi, opornymi gatunkami Candidy.

8
Booster teścia, sorki, oczywiście chodzi o wzmacniacz testosteronu
Olej kokosowy, co stwierdzono empirycznie na szczurach, zmniejsza stres oksydacyjny w jądrach, co prowadzi do znacznie wyższych poziomów testosteronu

9
Zmniejszanie obrzęku prostaty
Olej kokosowy co też udokumentowano powyższymi badaniami, zmniejsza wzrost prostaty u szczurów

10
Poprawa lipidów we krwi
Olej kokosowy konsekwentnie poprawia poziom „dobrego” HDL cholesterolu we krwi.

11
Poprawa wchłaniania rozpuszczalnych w tłuszczach składników odżywczych
Olej kokosowy został niedawno uznany za lepszy, niż dotychczasowy mistrz, olej z krokosza barwierskiego przy zwiększaniu absorpcji pomidorowych karotenoidów.

12
Zdrowe kości
Olej kokosowy zmniejsza stres oksydacyjny w kościach, co powoduje zapobieganie uszkodzenia konstrukcji w osteoporotycznych kościach. Przy czym uczulam, wszechobecna osteoporoza to mit tutaj — Wysoka gęstość koci, to więcej szkody niż pożytku?

13
Ochrona przed słońcem
Olej kokosowy, jak wykazały badania blokuje 30% promieniowania UVA przez 30%. Należy pamiętać, że to jest bardzo dla nas dobre, gdyż, o ile promienie UVA są szkodliwe dla skóry, o tyle UVB są bardzo korzystne

To oczywiste, gdy ekspozycja na słońce ma być umiarkowana, czyli rozsądna.

Referencje:
Na podstawie opracowania Sayer’a Ji zwolennika mówienia prawdy, powszechnie uznanego naukowca, pisarza i wykładowcy, doradcy i członka zarządu Krajowej Federacji Zdrowia w Stanach.

Mark A Reger, Samuel T Henderson, Cathy Hale, Brenna Cholerton, Laura D Baker, G S Watson, Karen Hyde, Darla Chapman, Suzanne Craft . Effects of beta-hydroxybutyrate on cognition in memory-impaired adults. Neurobiol Aging. 2004 Mar;25(3):311-4. PMID: 15123336

Ian F Burgess, Elizabeth R Brunton, Nazma A Burgess . Clinical trial showing superiority of a coconut and anise spray over permethrin 0.43% lotion for head louse infestation, ISRCTN96469780. Eur J Pediatr. 2010 Jan ;169(1):55-62. Epub 2009 Apr 3. PMID: 19343362
K G Nevin, T Rajamohan . Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacol Physiol. 2010 ;23(6):290-7. Epub 2010 Jun 3. PMID: 20523108
Pallavi Srivastava, S Durgaprasad. Burn wound healing property of Cocos nucifera: An appraisal. Indian J Pharmacol. 2008 Aug;40(4):144-6. PMID: 20040946
S Intahphuak, P Khonsung, A Panthong. Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil. Pharm Biol. 2010 Feb;48(2):151-7. PMID: 20645831
R O Nneli, O A Woyike. Antiulcerogenic effects of coconut (Cocos nucifera) extract in rats. Phytother Res. 2008 Jul;22(7):970-2. PMID: 18521965
D O Ogbolu, A A Oni, O A Daini, A P Oloko. In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. J Med Food. 2007 Jun;10(2):384-7. PMID: 17651080
Graciela E Hurtado de Catalfo, María J T de Alaniz, Carlos A Marra. Dietary lipids modify redox homeostasis and steroidogenic status in rat testis. Phytother Res. 2010 Feb;24(2):163-8. PMID: 18549927
María de Lourdes Arruzazabala, Vivian Molina, Rosa Más, Daisy Carbajal, David Marrero, Víctor González, Eduardo Rodríguez. Effects of coconut oil on testosterone-induced prostatic hyperplasia in Sprague-Dawley rats. J Pharm Pharmacol. 2007 Jul;59(7):995-9. PMID: 17637195
Lauren E Conlon, Ryan D King, Nancy E Moran, John W Erdman. Coconut Oil Enhances Tomato Carotenoid Tissue Accumulation Compared to Safflower Oil in the Mongolian Gerbil (Meriones unguiculatus). J Agric Food Chem. 2012 Aug 7. Epub 2012 Aug 7. PMID: 22866697
Mouna Abdelrahman Abujazia, Norliza Muhammad, Ahmad Nazrun Shuid, Ima Nirwana Soelaiman. The Effects of Virgin Coconut Oil on Bone Oxidative Status in Ovariectomised Rat. Evid Based Complement Alternat Med. 2012 ;2012:525079. Epub 2012 Aug 15. PMID: 22927879


http://www.pepsieliot.com/13-zadziwiaja ... okosowego/
Fitoro---> (kiszka z davidicke.pl) :D

Lekarze przepisują leki o, których mało wiedzą, na choroby o których jeszcze mniej wiedzą- ludziom, o których NIC nie wiedzą !
Awatar użytkownika
Bow1
Specjalista
Posty: 133
Rejestracja: 30 kwie 2016, 3:14
Lokalizacja: Jezioro Dadaj

Re: Cała prawda o oleju kokosowym

Postautor: Bow1 » 19 paź 2017, 17:28

Nasiliły się w ostatnim czasie ataki na olej kokosowy w takich mediach jak TVN itp. Jaka to prawdomówna telewizja to już chyba wiecie i nie muszę tu tracić czasu.
Ataki są i będą coraz silniejsze ponieważ spożycie oleju kokosowego ujemnie koreluje z wpływami ze sprzedaży farmaceutyków. Wystarczy przejrzeć dane statystyczne. Nie trzeba być geniuszem. Problem jest jednak taki, ze Chińczycy widzą wzrost sprzedaży OK więc produkują podróbki no i oczywiście nieuczciwi producenci oraz dystrybutorzy.
Bardzo fajne informacje zamieścił Fitoro ja dodam tylko, że kiedy zastosowałem u mamy prawdziwy olej kokosowy to poprawa w percepcji nastąpiła prawie natychmiast.
Miałem też ciekawy przypadek pewnej kobiety, która cierpiała na uporczywą grzybicę prawej stopy. Poradziłem jej aby rozpuściła 400 ml OK Diamond i wlała do miski takich rozmiarów aby jej stopa swobodnie mieściła się w tym naczyniu następnie moczyła w oleju stopę i wcierała olej. Oglądała film i moczyła nogę od czasu do czasu wcierając olej. Po zabiegu miskę odstawiła i przez kolejnych kilka dni ponownie moczyła w tym oleju stopę. OK nie wymieniała tylko raz odrobinę dołożyła. Po kilku zabiegach grzybica zupełnie ustąpiła. Przez wiele lat stosowała mnóstwo kremów, maści i innych specyfików bez powodzenia, a wystarczyło pół słoika OK Diamond. Bez skutków ubocznych, bez faszerowania się chemią.

Jak OK wpływa na cerę to przekonałem się osobiście. Wszystkie ciasteczka i bułeczki z samopszy i płaskurki robię z olejem kokosowym. Ciasto trzeba wygniatać dość długo by wszystkie składniki dokładnie się wymieszały. Jakież piękne dłonie mam po pieczeniu ciasteczek :D
Dobrze się bawię.

Wróć do „Dieta”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość