Re: Tłuszcze w kuchni - Na czym smażyć? Czym polewać?
: 07 lip 2016, 18:41
Trafiłem na forum w poszukiwaniu oleju z omega3. I właściwie zostałem z niczym. Stosowalem oliwę extra vergine z tzw marketu która (po przeczytaniu komentarzy bow1) zakładam że niema nic omega 3 lub 9% maks jak podają niektóre źródła. w necie jest kilka sklepów z niby świeżym olejem ale fakt że nikt nie powie skąd ziarno i jaka odmiana. Sprawdziłem ziarna siemienia które mam akurat w kuchni kraj pochodzenia Rosja i nic więcej. Czy macie jakiś pomysł jak odróżnić lub wybrać coś sensownego w oczekiwaniu na możliwość kupna zkt od bow1 (chyba jeszcze się mi da?). I kolejna rzecz. Czy oliwki są właściwie wartościowym pokarmem takie jakie mogę dostać w sklepie - w słoiku w zalewie.