Choroba Alzheimera - leczenie
: 02 sie 2018, 23:06
Aktualizacja opracowania.
Prawie wszystkie informacje poniżej są bardzo przydatne i warto zapoznać się ze wszystkimi wpisami. Brakuje tam jednak najważniejszej informacji dotyczącej zastosowania grzybów leczniczych w leczeniu Alzheimera. Przez ostatnie lata zdobyłem dużo doświadczeń praktycznych i wiem, że grzyby lecznicze są bardzo pomocne. Moje mieszanki jakie stosuję w przypadku tej choroby to Chaga, Złoty Tulipan i Biały Tulipan.
Nie ma jednej przyczyny powstania tej choroby. Najczęstszymi przyczynami są
insulinooporność i statyny
Insulinooporność
Insulinooporność jest spowodowana zbyt wysokim poziomem insuliny. Komórki przestają reagować na insulinę ponieważ z powodu jej wysokiego poziomu ulegają uszkodzeniom. Wybierają głodowanie aby uniknąć toksycznie wysokiego poziomu insuliny.
Kiedy glukoza nie jest konsumowana przez komórki w tym komórki nerwowe to trzustka produkuje więcej insuliny by pozbyć się z krwi nadmiaru glukozy. W efekcie utrzymuje się wysoki poziom insuliny i glukozy. Komórki są głodne, nie mają surowca do produkcji ATP, a trzustka ostatkiem sił produkuje jeszcze więcej insuliny.
Śniadania złożone w większości z węglowodanów tj wszelki kasze zbożowe (z nasion traw w tym kukurydza, ryż, proso), płatki w tym owsiane i kukurydziane. Pieczywo, makarony, słodkie napoje itd. Wszystkie te produkty nie powinny być jedzone rano ponieważ powodują szybki wzrost poziomu glukozy, a następnie gwałtowny zjazd. Poranny posiłek powinien składać się głównie z tłuszczy i białek. Dopuszczalne jest zjedzenie niewielkiej ilości kaszy gryczanej ponieważ te ziarno zawiera stosunkowo niewielką ilość węglowodanów oraz nie ma w swoim składzie białek o trującej dla człowieka konfiguracji aminokwasów.
Warzywa zawierające małe ilości węglowodanów również są zalecane ale nie słodkie owoce.
Zróbcie sobie na próbę śniadanko złożone z 10 czy 15 żółtek jaj i np buraczki. Wypijcie nieco oleju wysokolinolenowego i zmierzcie czas do pojawienia się uczucia głodu. Można w okresie między posiłkami zmierzyć kilkakrotnie poziom glukozy, a idealnie byłoby zmierzyć po 3 godzinach od posiłku poziom insuliny.
Okaże się, że poziom glukozy będzie na wykresie wyglądać prawie jak prosta. Będzie ona lekko opadać aż dojdzie do takiego poziomu, że pojawi się hormon głodu czyli grelina. Wtedy przygotujcie sobie nowy obfity posiłek aby nie obrastać tłuszczem.
Tak to uczucie głodu powoduje że organizm buduje zapasy w postaci tłuszczu. Jeżeli tylko z rzadka wydzielana będzie grelina to organizm wie, że jest to okres obfitość i budowanie zapasów nie ma sensu.
Następnego dnia zjedzcie płatki kukurydziane z suszonymi owocami, albo rogaliki z dżemem czy chlebek na zakwasie na dodatek pełnoziarnisty a może super fitnes ekstra body turbo plus
Zmierzcie ponownie czas do pojawienia się uczucia głodu. Sprawdźcie w tym co wcześniej czasie poziomy glukozy.
Okaże się że skok poziomu nastąpił niebawem po spożyciu śniadanka. Poszybował w górę niczym Concorde i równie szybko spadł. Organizm głodny prosi o kolejne jedzonko, a my odkładamy w czasie obiadek bo jeszcze za wcześnie, bo chcemy pozbyć się kilku kilogramów.
Przez okres miedzy tym nietrafionym śniadankiem i obiadem organizm najpierw przeżył szok wywołany niebezpiecznie wysokim poziomem glukozy, później kolejny stres spowodowany wysokim poziomem insuliny, a następnie straszne uczucie głodu.
Skok poziomu glukozy - uszkodzenia i liczne procesy glikacji białek, wysoki poziom insuliny - uszkodzenia i tworzenie się oporności komórek na insulinę, wysoki poziom hormonu głodu prowadzący do następującej decyzji organizmu - "buduję zapasy złożone z tłuszczu bo sytuacja niepewna. Raczej nie jest to okres obfitości"
Sami oceńcie które śniadanie jest zdrowsze te pierwsze złożone z tłuszczy i białek czy te drugie z węglowodanów?
Statyny
http://nowadebata.pl/2011/11/08/statyny ... a-pomylka/
viewtopic.php?t=12
W kolejnej części odpowiedź na pytanie jak leczyć Alzheimera.
Prawie wszystkie informacje poniżej są bardzo przydatne i warto zapoznać się ze wszystkimi wpisami. Brakuje tam jednak najważniejszej informacji dotyczącej zastosowania grzybów leczniczych w leczeniu Alzheimera. Przez ostatnie lata zdobyłem dużo doświadczeń praktycznych i wiem, że grzyby lecznicze są bardzo pomocne. Moje mieszanki jakie stosuję w przypadku tej choroby to Chaga, Złoty Tulipan i Biały Tulipan.
Nie ma jednej przyczyny powstania tej choroby. Najczęstszymi przyczynami są
insulinooporność i statyny
Insulinooporność
Insulinooporność jest spowodowana zbyt wysokim poziomem insuliny. Komórki przestają reagować na insulinę ponieważ z powodu jej wysokiego poziomu ulegają uszkodzeniom. Wybierają głodowanie aby uniknąć toksycznie wysokiego poziomu insuliny.
Kiedy glukoza nie jest konsumowana przez komórki w tym komórki nerwowe to trzustka produkuje więcej insuliny by pozbyć się z krwi nadmiaru glukozy. W efekcie utrzymuje się wysoki poziom insuliny i glukozy. Komórki są głodne, nie mają surowca do produkcji ATP, a trzustka ostatkiem sił produkuje jeszcze więcej insuliny.
Śniadania złożone w większości z węglowodanów tj wszelki kasze zbożowe (z nasion traw w tym kukurydza, ryż, proso), płatki w tym owsiane i kukurydziane. Pieczywo, makarony, słodkie napoje itd. Wszystkie te produkty nie powinny być jedzone rano ponieważ powodują szybki wzrost poziomu glukozy, a następnie gwałtowny zjazd. Poranny posiłek powinien składać się głównie z tłuszczy i białek. Dopuszczalne jest zjedzenie niewielkiej ilości kaszy gryczanej ponieważ te ziarno zawiera stosunkowo niewielką ilość węglowodanów oraz nie ma w swoim składzie białek o trującej dla człowieka konfiguracji aminokwasów.
Warzywa zawierające małe ilości węglowodanów również są zalecane ale nie słodkie owoce.
Zróbcie sobie na próbę śniadanko złożone z 10 czy 15 żółtek jaj i np buraczki. Wypijcie nieco oleju wysokolinolenowego i zmierzcie czas do pojawienia się uczucia głodu. Można w okresie między posiłkami zmierzyć kilkakrotnie poziom glukozy, a idealnie byłoby zmierzyć po 3 godzinach od posiłku poziom insuliny.
Okaże się, że poziom glukozy będzie na wykresie wyglądać prawie jak prosta. Będzie ona lekko opadać aż dojdzie do takiego poziomu, że pojawi się hormon głodu czyli grelina. Wtedy przygotujcie sobie nowy obfity posiłek aby nie obrastać tłuszczem.
Tak to uczucie głodu powoduje że organizm buduje zapasy w postaci tłuszczu. Jeżeli tylko z rzadka wydzielana będzie grelina to organizm wie, że jest to okres obfitość i budowanie zapasów nie ma sensu.
Następnego dnia zjedzcie płatki kukurydziane z suszonymi owocami, albo rogaliki z dżemem czy chlebek na zakwasie na dodatek pełnoziarnisty a może super fitnes ekstra body turbo plus
Zmierzcie ponownie czas do pojawienia się uczucia głodu. Sprawdźcie w tym co wcześniej czasie poziomy glukozy.
Okaże się że skok poziomu nastąpił niebawem po spożyciu śniadanka. Poszybował w górę niczym Concorde i równie szybko spadł. Organizm głodny prosi o kolejne jedzonko, a my odkładamy w czasie obiadek bo jeszcze za wcześnie, bo chcemy pozbyć się kilku kilogramów.
Przez okres miedzy tym nietrafionym śniadankiem i obiadem organizm najpierw przeżył szok wywołany niebezpiecznie wysokim poziomem glukozy, później kolejny stres spowodowany wysokim poziomem insuliny, a następnie straszne uczucie głodu.
Skok poziomu glukozy - uszkodzenia i liczne procesy glikacji białek, wysoki poziom insuliny - uszkodzenia i tworzenie się oporności komórek na insulinę, wysoki poziom hormonu głodu prowadzący do następującej decyzji organizmu - "buduję zapasy złożone z tłuszczu bo sytuacja niepewna. Raczej nie jest to okres obfitości"
Sami oceńcie które śniadanie jest zdrowsze te pierwsze złożone z tłuszczy i białek czy te drugie z węglowodanów?
Statyny
http://nowadebata.pl/2011/11/08/statyny ... a-pomylka/
viewtopic.php?t=12
W kolejnej części odpowiedź na pytanie jak leczyć Alzheimera.